Vil du miste dit hår? Pas på disse 8 tegn

10 november 2018

Ingen fyr ønsker at vide, de er ved at miste hår, men at skulle beskæftige sig med mandlig skaldethed i den tidlige voksenalder er en særlig hård pille at sluge. For hvad er det værd, næsten tre fjerdedele af mænd oplever en vis grad af hårtab i deres levetid. Uanset om det er en udtynding krone, den frygtede vigende hårgrænse, eller fuldstændig skaldethed, par fyre gør det hele deres liv uden at bruge en lille smule af volumen.

Stadig, vel vidende, at hårtab er almindeligt ikke ligefrem ophæve de følelser, vi får, når vi få øje på tegn på skaldethed. Den gode nyhed er, at du ikke nødvendigvis behøver at bekymre sig om balding, bare fordi du opdager dit hår udtynding. Behandling programmer er kommet langt i de seneste ti år, hvilket betyder, at du har en langt større chance for at gøre det til midten voksenalderen med det samme tykke hår, som du rystet i din tyverne. Men før du kan forhindre mandlig skaldethed, du først nødt til at vide, hvad man skal kigge efter, så du kan fange det i tide.

load...

Ikke sikker på, om du er ramt af hårtab? se efter tegn på skaldethed

Husk, du kommer ikke til at være meget vellykket kæmper hårtab, hvis du ikke engang ved, at dit hår falder ud. Din første skridt bør være at tage en proaktiv tilgang, så du kan holde styr på dit hår. For at gøre dette, skal du være ærlig overfor dig selv og forstå, at skaldethed er noget, der kan bagpå sit grimme hoved når som helst, uanset hvor ung og sund du er.

Alt for mange mennesker har de samme afslørende tegn på halvskaldet, men vælger at gøre noget på grund af benægtelse. De ønsker ikke at acceptere, at deres hår er tyndere, så de gør undskyldninger eller holde deres hoved i busken, indtil det er for sent.

load...

Jo før du gribe ind over for mandlig skaldethed, jo bedre bliver dine resultater. Hvis du sidder fast i en tilstand af benægtelse, indtil du ser i spejlet og opdager de fleste af dit hår er væk, er du sandsynligvis ikke kommer til at have meget succes med hårtab behandling programmer. Men hvis du fange det tidligt, når dit hår er lige begyndt at tynde, du kan stoppe eller vende virkningerne, så du kan holde den samme ungdommelige hår, som du altid har haft.

Hvordan til at spotte tegnene på skaldethed

Den første ting du vil gøre, er at komme op med en måde at holde styr på din hårgrænse. Selv om det lyder simpelt, det er faktisk lettere sagt end gjort. Da vi ser på os selv i spejlet hver dag, vi bliver vant til den måde, vores hår ser. Og da hårtab er en gradvis ændring, sjældent gør vi mærke det, før det er for sent.

Så hvordan kan vi være på forkant med tingene? Den bedste løsning er at holde en ældre billede rundt til reference. Du ønsker at bruge et billede, der giver dig en god idé om, hvad dit hår bruges til at se ud, før mandlig skaldethed begyndte at påvirke dig. Måske din hårgrænse var et par centimeter lavere, eller måske disse pletter omkring din templer var tykkere. Hvorom alting er, billeder gør gode referencer.

Læs også:

Her er nogle andre tegn til at søge, som kunne være knyttet til skaldethed:

load...

Åh nej! Jeg har nogle af disse tegn. Hvad skal jeg gøre?

First off, gå ikke i panik og få dig alle arbejdet op. Stress er det sidste, du har brug for, når kampene mandlig skaldethed, da det kan forværre problemet. Der er nogle blå himmel i alt dette - du kan behandle dit hårtab uden at gøre drastiske livsstilsændringer. Vellykket hårtab behandling kræver, at du, at være tålmodig og villig til at holde sig til langsigtede regimer.

Hvis du leder efter en behandling, der kommer til at løse dit hår udtynding problem i to uger, kan du lige så godt prøve et homøopatisk middel ligesom udtværing æble cider eddike og gurkemeje på din hovedbund to gange om dagen (pro tip: det vil ikke gøre noget, men slå din hår orange og efterlade dig ildelugtende ligesom gamle vin).

Men hvis du er villig til at sætte i værk, og du forstår, at resultaterne vil tage et par måneder eller længere for at vise, er der behandlingsprogrammer til rådighed for dig. To af de mest populære metoder, der ofte anvendes sammen er minoxidil og finasterid. Lad os lære lidt om dem:

Minoxidil: dette er en aktuel løsning, der er påført direkte til hovedbunden, typisk to gange om dagen. Den kommer i 2% og 5% versioner og er videnskabeligt bevist og FDA godkendt til at stimulere hårvækst og forhindre skaldethed i 89% af mændene bruger det, og selv fremmer ny hårvækst hos 50% af de mænd, der anvender det regelmæssigt. De mest almindelige bivirkninger er kløende hovedbund og hudirritation, men de har tendens til at ske for en lille del af brugerne.

Finasteride: det er en pille, der er taget en gang om dagen ved 1 mg og er konstrueret til at forstyrre produktionen af ​​DHT hormon forbundet med mandlig skaldethed. Ikke alene kan det stoppe skaldethed i dens spor, det er FDA godkendt og en god portion af mænd bemærket moderat til betydelig hårvækst inden for de første tre måneder af anvendelsen. I kliniske forsøg, mindre end 2% af de personer, der tager finasterid rapporterede seksuelle bivirkninger ligesom nedsat libido og svært ved at opretholde erektion.

Hvis du er en af ​​de få mennesker, der oplever bivirkninger ved brug af disse stoffer, skal du sørge for at stoppe op og tale med din læge, før du fortsætter.

load...