Salicylsyre shampoo for at forhindre hårtab: hvordan virker det?

14 november 2018

Bruges til at behandle alt fra akne til skæl, salicylsyre er en ingrediens, der er almindeligt forekommende i shampoo, balsam, og andre hårprodukter.

Faktisk er det en af ​​flere vigtige anti-skæl og anti-hårtab ingredienser, der indgår i vores DHT blokerende shampoo.

Salicylsyre udfører flere funktioner på én gang på huden og hårsækkene. Det kan forhindre sebum oprustning, hvilket reducerer risikoen for acne udvikler på dit ansigt og hovedbund. Det er også vist sig at reducere dannelsen af ​​skæl, og holder din hovedbund fri for døde, skællende hud.

load...

I denne vejledning, vil vi se på, hvad salicylsyre gør, og hvordan det virker, komplet med flere videnskabelige undersøgelser, der ser på, hvordan salicylsyre interagerer med din hud og hår hårsække.

Hvad er salicylsyre?

Salicylsyre er en meget anvendt medicinsk bestanddel, der bruges som en behandling for alt fra vorter og hård hud til skæl, acne, ringorm og en række andre hudsygdomme.

Findes naturligt i visse fødevarer, såsom valnødder, jordnødder og brombær, blev salicylsyre oprindeligt stammer fra salix alba eller hvid pil bark.

Salicylsyre virker ved sikkert og effektivt stripping væk epidermis eller ydre lag af huden. Ved forsigtigt at fjerne det yderste lag af huden, salicylsyre forhindrer hudirritationer som bumser, svampeinfektioner og skæl i at udvikle sig over tid.

load...

Ekstremt sikker og meget udbredt, er salicylsyre noteret på WHO Liste over essentielle lægemidler som en af ​​de vigtigste medicinske ingredienser i verden.

Hvad betyder salicylsyre gøre?

Når det anvendes topisk i en shampoo, salicylsyre naturligt strimler væk det yderste lag af epidermis, så døde hud til at vaske din hovedbund når du shampoo og håret.

Fra skæl til ubehageligt, kløende hår, mange af de mest almindelige hovedbund betingelser forværres, når døde hud får lov til at bygge op på din hovedbund. Du kan tænke på salicylsyre som et redskab til at løsne døde, irriteret hud, hvilket gør det lettere at vaske væk, når du brusebad.

Den unikke kemiske struktur af salicylsyre gør det til en af ​​de mest effektive ingredienser til at trænge hovedbunden og rense din hud.

I modsætning til de fleste shampoo ingredienser, kan salicylsyre indgå og rense porerne, forhindrer olie oprustning og hjælpe med at rense dine hårsække. Dette kan betyde sundere hårvækst og færre hudproblemer såsom seborrheic dermatitis eller skæl.

load...

For eksempel en undersøgelse fra 2002 fandt, at patienter behandlet med shampoo indeholdende en blanding af salicylsyre og svovl havde en mærkbar reduktion i mængden af ​​hudafskalning (tør, skællende hud) på deres hovedbund.

Kort sagt, hvis du har bemærket, skæl eller hovedbund kløe forårsaget af tør hud, salicylsyre er værd at overveje som et supplement til dig hårpleje protokol.

Læs også:

Salicylsyre og hårtab

Mens salicylsyre ikke er direkte forbundet med en reduktion i hårtab (ligesom minoxidil eller finasteride), kan det potentielt spille en rolle i at hjælpe dig med at holde mere af dit hår.

Dette skyldes, at salicylsyre er afgørende for vask væk overskydende talg - en voksagtig, fedtet stof, der kan indeholde dihydrotestosteron, eller DHT, nøglen androgen hormon ansvarlig for hårtab hos mænd.

I øjeblikket er der ikke nogen afgørende videnskabelige beviser for, at overskydende DHT indeholdt i hovedbunden sebum kan bidrage til mandlig skaldethed. Men vaske væk sebum er ideel til at holde din hovedbund sund og fri for akne, irritation af skæl i første omgang.

Kort sagt bør du se salicylsyre som en mirakelkur for skaldethed? Nej. Men det tilbyder en række dokumenterede fordele for hovedbund og hår sundhed, samt potentiale til at sænke DHT niveauer på din hovedbund ved at holde din hud frisk, ren og fri for overskydende skæl og talg.

Hvor effektiv er salicylsyre?

Adskillige undersøgelser er blevet gennemført på salicylsyre potentiale som et hår behandling. Én, fra 2002 sammenlignet salicylsyre til Nizoral shampoo - et populært anti-skælshampoo - at arbejde ud som var den mest effektive behandling af skæl og arp.

Undersøgelsen fandt, at begge produkter væsentligt forbedret seborrheic dermatitis og reduceret mængden af ​​skæl på hovedbunden. Men folk behandlet med salicylsyre shampoo havde en større forbedring af kløe symptomer forårsaget af seborrheic dermatitis.

En anden undersøgelse fra 2012 viste, at salicylsyre frembragte signifikante forbedringer i hudens rødmen, kløe, ubehag og tørhed forårsaget af seborrheic dermatitis.

Denne undersøgelse anvendte to blandinger af salicylsyre - en blanding af salicylsyre med lipohydroxy syre, og en af ​​salicylsyre med ciclopiroxolamin og menthol. Begge formler produceret en målelig, væsentlig forbedring, med kun en lille forskel mellem hver gruppe.

Kort sagt, salicylsyre virker meget godt til behandling af skæl og huden symptomer på seborrheic dermatitis. Dette er bekræftet af talrige videnskabelige undersøgelser. Selv om det også kan hjælpe med behandling af hårtab, er der ikke nogen videnskabelige data til at bevise dette endnu.

Er salicylsyre sikkert at bruge?

Salicylsyre er overvældende ses som en sikker og effektiv bestanddel til behandling af tør hud og hovedbund betingelser som skæl eller arp. Den hyppigst rapporterede bivirkning er hudirritation, selv om dette er yderst sjældent og som regel meget mildt.

Det meste af tiden, er salicylsyre, som i relativt små mængder som en del af et hår sundhed og forebyggelse skælshampoo. Brug den så ofte som du ville en normal shampoo til at frigøre og vaske væk overskydende hud sebum at holde dit hår og hovedbund i optimal stand.

load...