Sådan holder du din tillid, når du taber dit hår

13 november 2018

Der er noget, der taler for aldrende yndefuldt.

Aldring er uundgåelig, og det følger et forudsigeligt mønster, der begynder med udviklingen af ​​fine linjer, der uddyber over tid. Dernæst din hud begynder at synke sammen, dine led begynder at smerte, og du har svært ved at huske navne og detaljer. På et tidspunkt, kan du brug for hjælp fuldføre daglige opgaver.

load...

Når livet følger denne forudsigeligt mønster, er det nemt at acceptere disse ændringer. Når ting sker i uorden, men det kan være lidt sværere at håndtere.

Så mange som 66% af mændene udvikle nogle hårtab i en alder af 35 og 85% af mænd i alderen 50 år eller ældre har en vis grad af hårtab. Alder er en af ​​de primære risikofaktorer for hårtab, som er det, der gør det så bittert, når det sker for unge mænd.

At miste dit hår i alle aldre er svært, men når det sker i din 20'erne eller 30'erne det kan være direkte sørgeligt. I sidste ende, men du har et valg i, hvordan du reagerer. Hold læsning for at lære, hvordan du holder din tillid, når miste dit hår.

load...

Den psykologiske effekt af hårtab

Hårtab er et fysisk fænomen, men det har potentiale til at skabe psykologiske virkninger såsom stress, angst, depression og lavt selvværd.

Hvorfor er hårtab så ødelæggende?

Forskere peger på, at det kan have noget at gøre med vores kultur og vores definition af skønhed. Gennem århundreder har mennesker udsmykket deres kroppe på forskellige måder fra smykker og tøj til tatoveringer og piercinger. I årenes løb har frisurer kommet og gået, men én ting forbliver uændret - hår spiller en vigtig rolle i selvtillid, og det er ofte betragtes som en abstrakt målestok for skønhed.

Bortset fra de kulturelle påvirkninger, hår er et fremtrædende træk, og det påvirker den måde, du ser dig selv. Når hårtab bliver indlysende, kan det forårsage forlegenhed eller skam, som til gengæld kan få dig til at trække sig tilbage fra relationer eller undgå sociale situationer. Til sidst, kan de mentale virkninger af hårtab arbejde sig ind i din karriere og endda din familie liv.

load...

Hvis du stadig er skeptisk over de psykologiske virkninger af hårtab, overveje resultaterne af en nylig undersøgelse. Ifølge resultaterne af denne undersøgelse, kan hårtab udløse en betydelig psykologisk sammenbrud, hvilket fører til en overdreven følelse af grimhed. Det kan endda udløse Dysmorfofobi, en tilstand, hvor den Lidende oplever stærk angst om hans udseende. Desuden har lægerne opdagede, at den følelsesmæssige belastning af skaldethed kan ødelægge tilliden, udløse psykiske lidelser, og kan endog reducere livskvaliteten.

Tips til at holde din selvtillid

Selvom du måske ikke være i stand til at vælge, hvor meget hår du taber eller hvor hurtigt det sker, kan du vælge, hvordan du vil lade det påvirke dig. En mulighed er at blive forstyrret, deprimeret, eller endda vred. Du kunne lade den følelsesmæssige vægten af ​​din hårtab sive ind i dit arbejde, dine relationer, og selv dit daglige liv.

Læs også:

Din anden mulighed er at acceptere det. Du behøver ikke at kunne lide det faktum, at du er ved at miste dit hår, men du bør anerkende, at det sker. Jo før du affinde sig med dit hårtab, jo før kan du begynde at tage skridt til at løse det.

Hvis du vælger den anden mulighed, er der nogle enkle ting, du kan gøre for at reducere de psykologiske konsekvenser af hårtab og til at genoprette og vedligeholde din tillid. Her er nogle ideer:

Du må ikke have et valg om at miste dit hår, men du kan vælge, hvordan du reagerer. Du kan enten leve i fornægtelse og give din hårtab at ødelægge din selvtillid og reducere din livskvalitet, eller du kan tage det for hvad det er, og lære at håndtere det. Tillid er et valg, og på trods af dit hårtab, det er en, som du bør være at gøre hver eneste dag.

load...