Personlig historie om triumf over hårtab 2018

15 november 2018

Hårtab er ikke kun skræmmende, det er traumatisk. Så når det kommer til hårtab, jo flere oplysninger du har, jo bedre kan du håndtere det.

Mit hår falder ud i hvad der føltes som håndfulde, siger 32-årige Sandra, der begyndte at tabe sit hår for 10 år siden. Jeg startede selv brusebad i mørke for at undgå at se alle hår går ned i afløbet.

Til kvinder, hår er ofte en stor del af vores selvopfattelse og hvad der gør os til at føle attraktiv.

load...

Hårtab er ikke kun skræmmende, det er traumatisk. Selv udsigten til at miste det kan gøre dig, godt, miste det.

Må ikke miste dit hår over fletninger

Der er en stigmatisering knyttet til kvinder, der mister deres hår. Da jeg begyndte at miste mit hår, begyndte jeg at miste mig selv, som grundlagde en hjemmeside kaldet Kvindernes hårtab Project til at forene og støtte kvinder, der befinder sig med den samme tilstand.

Men selv om hun gør meget for at hjælpe andre med hårtab, gør hun sig ikke afsløre hendes sande identitet offentligt. Ingen, der følger bloggen eller slutter sig til støtte netværket kender hendes rigtige navn.

Bekæmpelse af hårtab hos kvinder

Jeg er anonym, så jeg kan være helt ærlig om min egen hårtab situationen, siger Ames. Det er noget, jeg aldrig ville være i stand til at gøre, hvis jeg levede med frygten for, at et familiemedlem eller en kollega kunne google mit navn og finde ud af mine inderste tanker.

load...

Forståelse hårtab og hovedbund betingelser

Som med alle spørgsmål vi står, når det kommer til hårtab, jo flere oplysninger du har, jo bedre kan du håndtere de mange følelser, der opstår, hvis du begynder at se mere hår i din drain. Læs videre for at lære om tre almindelige typer af hårtab hos kvinder - og hvad du kan gøre ved det.

1. Hvis du mister omkring 100 hår om dagen...

Diagnose: normalt hår lossFinding nogle hår i din bruser afløb eller børste er intet at bekymre sig om. Det betragtes normalt og en del af den almindelige vækst cyklus. Hår vokser i cirka tre år, sidder i dvale i tre måneder, så falder ud, siger Dr. Jeffrey Epstein, et hår restaurering kirurg i Miami og New York.

Hvad skal man gøre:

Hvis du er bekymret for du taber for meget, blidt slæbebåd på omkring 50 hårstrå. Hvis mere end en eller to kommer ud, kan du have unormal udgydelse.

2. Hvis dit hår falder ud efter fødslen, en sygdom eller stressende begivenhed...

Diagnose: telogen effluvium

Hår kan blive påvirket af nogen væsentlig chok for systemet, herunder en høj feber, starte eller stoppe brugen af ​​p-piller, have kirurgi eller oplever en anden stressfaktor, enten psykisk eller fysisk.

load...

Hvad der sker:

Stress forårsager en betydelig del af hårsækkene på hovedbunden for at overføre fra den voksende fase til den hvilende fase, kaldet telogen. Seks uger senere, disse hår begynder at kaste massevis og kan fortsætte falde ud i flere uger eller endda måneder.

Læs også:

Selvom det er alarmerende at vågne op med tabt hår på din pude morgen efter morgen, være sikker på, at nye tråde begynder at vokse umiddelbart efter hår falder ud. Plus, da telogen effluvium årsager kaste over det hele, er det usandsynligt, nogen andre vil selv mærke. I de fleste tilfælde, hår er tilbage til normal inden for seks måneder, når hårtab startede.

I løbet af denne tid af genvækst, er det vigtigt at fortsætte behandlingen af ​​eventuelle hovedbund betingelser.

Inflammatoriske hovedbund betingelser såsom psoriasis eller skæl kan reducere den hastighed, hvormed hår, der er faldet ud bliver udskiftet, siger hår-og-hovedbund ekspert James Schwartz, der har en doktorgrad i kemi.

Det ligner en plante, der vokser i jord: Hvis jorden er usundt, planter har en tendens til ikke at se så godt.

Hvad skal man gøre:

Hold øje til baby-fint tråde omkring din hårgrænse - det første tegn håret vokser tilbage. Det er en god ide at bekræfte diagnosen med en hudlæge, der har specialiseret sig i håret loss.3. Hvis den del i dit hår gradvist vokser bredere...

3. Hvis den del i dit hår gradvist vokser bredere...

Diagnose: kvindelige mønster hårtab

En af de tidligste tegn på kvindelige mønster hårtab er at se mere hovedbund, når du en del dit hår. Eller din hestehale føles lettere, eller dit hår er tyndere på toppen og på din hårgrænse.

Hormonelle forandringer forårsager de fleste kvinder en lille udtynding når de bliver ældre, hvilket kan gøre din hovedbund lidt mere synlige gennem håret eller på den del. Men nogle kvinder er mere følsomme over for ændringer, og er genetisk disponerede for betydelige hårtab. Du kan opleve mere ekstrem, mærkbar udtynding, og hårtab kunne starte så tidligt som dine teenage år.

Selvom de træk kan blive væltet ned fra begge sider, moderens side er den bedste forudsigelse. Det betyder, at hvis din mor lider af hårtab, du sandsynligvis vil også.

Hvad skal man gøre:

Det første skridt er at tale med en bord-certificeret hudlæge. Visse aktuelle produkter kan bremse udtynding og re-vokse nogle hår. Men med så mange ineffektive dem på markedet, få råd, før at bruge penge. Din læge kan også foreslå en hårtransplantation. Selv om det giver naturlige resultater, kan den ambulant procedure koste tusindvis af dollars.

Du kan også tage skridt til at minimere forekomsten af ​​hårtab. Hvis din hovedbund er lys, lysne dit hår farve for at reducere kontrasten.

At få højdepunkter, og ved hjælp af volumising shampoo og fortykkelse pulver og spray hjælpe med at gøre fint hår ser lidt tykkere. En kort frisure vil også hjælpe dig med at opnå mere volumen. Eller holde hår længe, ​​så du kan pin det tilbage til at dække tynde områder på hovedbunden.

Parykker er en anden mulighed. Disse dage, vil du finde versioner lavet af menneskehår, der ser naturlige og er behagelige at have på.

Uanset årsagen, hvis du taber håret, så husk at du ikke er alene. Ved første, jeg troede jeg var skør, siger Ames, men jeg havde de samme følelser som mange andre kvinder, der lider af hårtab.

load...