Myte busting: skaldethedenet

15 november 2018

I stedet for at nøjes med sokker, kuponer eller klæbrige trøjer, har familier over hele nationen været at give hinanden en mere spændende ferie gave - DNA testkit. Udover at vurdere din forfædres historie, disse kits også teste for tilstedeværelsen af ​​forskellige gener, der spænder fra det trivielle - uanset om du foretrækker salt mad - til de mere alvorlige, ligesom din sandsynlighed for at få Parkinsons sygdom.

En af de mere populære DNA testkit, ser også for skaldethed gen og chancen for hårtab hos mænd. Der er masser af myter omkring arveligt hårtab, der forårsager mænd til at gå i panik og flipper ud uden grund. Til denne rate af myte sprænge, ​​vil vi forklare arveligt hårtab og pak hvordan præcis disse bredt populære DNA testkit faktisk er.

load...

Er hårtab kommer fra din mors side?

Du har sikkert hørt denne myte: hvis din mors far er skaldet, end du helt sikkert kommer til at miste dit hår. Nogle gange, myten bliver mere konkret - hvis din bedstefar begyndte at gå skaldet, da han var 25, end du kan forvente at begynde at tabe håret inden da; så spænde op og nyde college. Før du begynder febrilsk at spørge din mor til bedstefars gamle fotos, der er nogle ting, du bør vide.

Først er der en vis sandhed i denne myte. Mandlig mønster skaldethed, medicinsk benævnt androgen alopeci, er for det meste kommer fra genetik. En undersøgelse viste, at 79 procent af mandlig skaldethed er arveligt og en anden undersøgelse viste, at androgen receptorer (AR) -genet, (som forårsager skaldethed) kan findes på din X-kromosom. I et forsknings-papir, 23andMe og forskere fra universitetet i Bonn konkluderede, at X-kromosomet også bærer andre hårtab biologiske faktorer som ”melatonin signalering, fedt celledifferentiering, og vækstfaser af håret.”

load...

Biologiske mænd har både et X og Y-kromosom, mens biologiske kvinder har to XX kromosomer. Da mænd får deres X-kromosom fra deres mødre, søger ind maternelle genetik giver mening. Når en egenskab bliver fortolket af X-kromosom hos mænd, er sandsynligheden for det udtrykke sig selv er større, fordi det ikke vil blive opvejet af en anden X-kromosomet. Kvinder, på anden side har brug for genetiske egenskaber at dukke op i begge X-kromosomer til at udtrykke sig selv. Mødre bære et X-kromosom fra deres fædre, hvilket gør deres bedstefars genetik en sandsynlig indikator for, hvad træk, de vil videregive til mænd. Det er sagt, at det ville være reduktiv krav, at hårtab bare kommer fra din mors genetik. Her er grunden:

Hvad betyder det, hvis min DNA-test siger jeg er tilbøjelige til at gå skaldet?

Trods populær, DNA-test kits er nyt terræn for videnskaben. Med 23andMe, teoretisk alt hvad du skal gøre, er at spytte i et rør, sende den til et laboratorium, og derefter vente et par uger for at se din risiko for at gå skaldet. Selvom denne proces kan synes super praktisk, det er ikke et hundrede procent korrekte. 23andMe - og andre testkit - er også udsat for fejl.

Læs også:

For nogle ikke-kaukasiske etniske grupper, er dataene også begrænset, og kan føre til mangelfulde resultater. Virksomheden advarer kunder, at bare fordi varianter er til stede i deres DNA, betyder det ikke, de varianter vil altid udtrykke sig. Dette er en forudsigelse, ikke en diagnose. Der er en forskel mellem at være en bærer af et gen, og som har symptom eller sygdom. Du kunne sandsynligvis passere ned balding gen til dine børn uden at gå skaldet dig selv.

load...

Er skaldethed kun komme fra genetik?

Hvis din DNA-test siger du sandsynligvis til at gå skaldet, så husk at det er en af ​​mange faktorer, der fører til hårtab. Selv om de fleste af tilfælde af mandlig skaldethed do skyldes genetik, er der andre faktorer, som ikke let bestemmes ud fra DNA-testkit. Husk, det er vigtigt at kontakte en læge, hvis du begynder at opleve hårtab, fordi det kunne varsle alvorlige helbredsmæssige problemer. Hvad er nogle ikke-arvelige faktorer, der kan føre til hårtab?

Disse faktorer kan ikke behandles af den medicin, der Hims tilbud, og i de specifikke tilfælde af telogen effluvium og Trikotillomani, kan kræve psykologisk eller psykiatrisk hjælp.

Hvordan forhindrer jeg arveligt hårtab?

Desværre kan du ikke blot slette balding gen. Hvis du begynder at opleve tegn på hårtab, men der er ting, du kan gøre for at forhindre det i at forværres. For alle dens folklore, mest hårtab kommer fra kemiske reaktioner i kroppen. Arvelig hårtab er forårsaget af dihydrotestosteron (DHT), et androgen, der er produceret med testosteron. Alle biologiske mænd gør DHT. Når du er genetisk bundet til at gå skaldet, DHT krymper og efterfølgende ødelægger dine hårsække - hvilket resulterer i hårtab. Heldigvis er der behandlinger, der kan stoppe dette ved at blokere DHT. Den medicin Finasteride hæmmer DHT produktion, forhindrer dig i at miste flere hårsække.

At finde ud af din genetisk disponeret for at miste hår kan være skræmmende og nerve wracking. Men det er vigtigt at sætte DNA kits test og gamle familiebilleder fra din bedstefar i perspektiv. Hos Hims, vi ønsker at give de oplysninger, du har brug for at tage de vigtige skridt til at bevæge sig fremad. Tjek vores nyttig vejledning om virkningerne af finasterid og hvordan det virker. Hvis du er interesseret i at lære mere om, hvordan vores produkter kan lindre dit hårtab stress, tage et kig på vores hårtab produkter.

load...