Hvordan din kost kan forbedre dit hårs helbred

9 november 2018

Ligesom din hud, dit hår reagerer godt når du spiser godt: sund ernæring er grundlaget for skinnende låse.

Dit hår er, hvad du spiser

Medtag følgende i din kost, og du vil være at give dit hår alle de essentielle næringsstoffer, den har brug for at se og føle i topform (for ikke at nævne at øge hudens sundhed og generelle velbefindende også).

Fisk og andre kilder til protein og gode fedtstoffer

Hår er lavet næsten udelukkende af protein, så det er hvad din krop har brug for at erstatte de hår, der hele tiden kastet. Et protein-fattig kost kan meget vel resultere i en tør hovedbund og tørt, kedeligt, skørt hår. Protein mangler kan også i sidste ende medføre tab af hårfarve.

load...

Spise fisk et par gange om ugen er en glimrende måde at afhjælpe dette. Ikke alene er det pakket med høj kvalitet protein, det er lavt i usunde mættede fedtstoffer og høj i andre kostkomponenter dit hår har brug for: essentielle omega-3 fedtsyrer, B-vitaminer, vitamin D og jern.

Hvordan at vælge den bedste fisk - og måder at tilberede det - for din sundhed

Omega-3 fedtsyrer findes i cellemembranerne i huden af ​​din hovedbund, i selve hårstrået og i de naturlige olier, der holder din hovedbund og hår condition.

Fisk er også en god kilde til jern, som hjælper blodet transportere ilt til hårsækkene. For lidt jern (blodmangel) er en væsentlig årsag til hårtab, især hos kvinder.

load...

Alle fisk valg er gode, men du får mest ”bang for din sorteper” ernæringsmæssigt fra fede fisk som laks, sild, sardiner, ørred og makrel, da disse er særlig høj i omega-3 fedtsyrer.

Hvis du ikke har lyst fisk, andre gode protein og jern kilder omfatter fjerkræ, magert rødt kød og æg.

Vegetariske indstillinger for omega-3 fedtsyrer inkluderer avocado, græskarkerner og valnødder. Bælgfrugter (se nedenfor) er gode proteinkilder, mens spinat er fyldt med jern.

Frugt og grøntsager

Vi kender vores krop har brug frugt og grønt, men nogle typer er særligt gavnligt - for hår også. Mørkegrøn, bladgrøntsager og orange-gule frugter og grøntsager tendens til at være særlig høj i de to vitaminer hår craves: A og C.

Læs også:

A-vitamin er vigtig i produktionen af ​​hovedbunden olier, der fungerer som kroppens eget hårbalsam. Mangel på vitamin A kan forårsage tør hovedbund og skæl.

C-vitamin er afgørende for blodcirkulationen til hovedbunden, så de små blodkar der for at fodre hårsække. For lidt C-vitamin i kosten kan føre til hår, der knækker let.

load...

Mørkegrønne grøntsager som spinat, broccoli, grønkål og schweiziske chard indeholder store mængder af vitamin A og C.

I den orange-gule kategori, søde kartofler, gulerødder, cantaloupes, mango, græskar og abrikoser er gode kilder til beta-caroten, som din krop bliver til vitamin A. Blåbær, kiwi, tomater, jordbær og citrusfrugter er rige på C-vitamin

Bælgplanter

Bælgplanter eller impulser (linser, bønner, ærter) give en vegetabilsk proteinkilde at fremme hårvækst, og også indeholder jern, zink og biotin - et B-vitamin.

Utilstrækkelig biotin indtagelse kan forårsage skørt hår og endda føre til hårtab. Heldigvis er dette let kan forebygges: biotin kilder omfatter også fuldkorn, æggeblomme, gær og nødder.

Nødder

Udover protein, nødder er høj i stoffet selen, hvilket er vigtigt for en sund hovedbund. Alfa-linolsyre og zink findes også i nogle nødder og hjælpe konditionere håret. Hår udgydelse kan være forårsaget af en mangel på zink.

Fedtfattige mejeriprodukter

Fedtfattige mejeriprodukter som yoghurt, mælk og hytteost er gode kilder til calcium, et centralt element for hårvækst. De er også høj i D-vitamin, som kan være knyttet til follicle sundhed.

Østers

Vi afrunding listen med østers, fordi de er berømte høj i zink - mangel på, som kan føre til hårtab og en tør, skællet hovedbund. Men du kan også op dit indtag af dette mineral med nødder, oksekød, æg, berigede korn og hele korn brød.

load...