Håndtering af barnets hårtab

14 november 2018

Når et barn mister deres hår, kan de psykologiske konsekvenser være ødelæggende. Her er hvordan man kan hjælpe dit barn klare hårtab traumer.

Selvom hårtab (alopeci) er en almindelig lidelse, kan de psykologiske konsekvenser af dette være meget traumatisk - især hvis det påvirker et barn. Depression, angst, skam, disse er alle meget komplekse følelser, som kan ledsage denne lidelse og, afhængigt af årsagen til hårtab, kan tage måneder eller år at overvinde.

Samfundet er ikke så tilgivende

Som forælder kan dette være ødelæggende at se ske for dit barn. Vi talte med Corné Welman af Kids, en international organisation, der tilbyder støtte til familier til børn med alopeci og hjælper med at opbygge deres selvværd og selvtillid.

Hun sagde, at i mange tilfælde er der ingen kur for alopeci, men at de sigter mod at lære børnene og deres familie, "hår ikke gør personen. Vi hellere lære barnet at omfavne det faktum for ikke at have hår og at de burde elske sig selv for hvem de er".

load...

Psykologiske konsekvenser af hårtab

Men desværre, det samfund, vi lever i dag, er ikke så tilgivende og da lægges så meget vægt på udseende, kan pletvis hårtab virkelig tage sit præg følelsesmæssigt på en ung, letpåvirkelig person.

Ifølge en artikel i det amerikanske National Library of Medicines National Institute of Health, oplevelsen af ​​alopeci er psykologisk skadeligt, forårsager intens følelsesmæssig lidelse, og fører til personlige, sociale og arbejdsrelaterede problemer.

Artiklen trækker en sammenhæng mellem hår og identitet, og går endda så vidt som til at forklare, hvordan nogle undersøgelser har indikeret, at psykiatriske lidelser er mere almindelige hos personer med alopeci end i den almindelige befolkning, hvilket tyder på, at personer med alopeci kan være større risiko for udvikle en alvorlig depressiv episode, angst, social fobi, eller paranoid lidelse.

Læs også:

Samlet set mest forskning viser, at folk med hårtab er langt mere tilbøjelige til at angst og depression og ofte lider lavere selvværd, dårligere livskvalitet, og fattigere kropsbillede.

load...

Sådan hjælper dit barn

I betragtning af alt dette, er det forståeligt, at en forælder så måske føler knust og overvældet for deres barn, når de er diagnosticeret med alopeci.

Det er her, organisationer som CAP børn kommer i, der tilbyder støtte til både forældre og børn.

Vi ændrer fokus fra voksende hår til voksende selvværd. Når et barn har selvværd det giver støtte og skaber opmærksomhed. Det vil få sværere jo ældre barnet bliver, men vores opgave som deres forældre er at kende dit barn og sikre, at de kender og forstår den betingelse, forklarede Welman.

Hun tilføjer, at en af ​​deres primære missioner er at sikre, at børnene er klar over der er ingen skam i ikke at have hår.

Dette er i fokus. Dette er, hvad vi sikre, at de forstår. Sørg for, at de forstår deres tilstand og give dem selvværd boost til at beskæftige sig med kommentarer. Det er derfor, vi har støttegrupper, hvor alle børnene kommer sammen og spille og interagere. Det hjælper dem til at føle sig accepteret og en del af noget vigtigt.

load...

Welman understreger den bedste måde at gøre dette er at sikre, at du kender dit barn. Du er nødt til at sikre, at du ved præcis, hvad der foregår i hans eller hendes liv at være i stand til at hjælpe dem.

Dette er især relevant, når det kommer til parykker - et fælles alternativ til børn med alopeci.

Welman siger hun mener, at dette er et personligt valg, og det bør være op til barnet.

Sørg for, at du lytter til dem, fordi de har at gøre med det hver dag, når de ser på sig selv i spejlet. Du skal bare sørge for, at de elsker den person, ser tilbage på dem, uanset hvad, siger hun.

load...